Πλειστηριάστηκε α’ κατοικία: «Δεν θα μπει στο σπίτι μου η τράπεζα»!

10066
πλειστηριάστηκε

Η μητέρα του Ηλία Βαγδουτη από τον Βόλο που έχασε το σπίτι της σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό δηλώνει.

“Δεν θα μπει μέσα στο σπίτι η τράπεζα…”

Νωρίτερα χθες ισχυρή αστυνομική δύναμη παρατάχθηκε απέναντι στους διαμαρτυρόμενους που ζήτησαν το μεσημέρι  να μην βγει στο σφυρί πρώτη κατοικία Βολιώτη ελεύθερου επαγγελματία για χρέος προς τράπεζα, ύψους 42.395 ευρώ.

Οι διαμαρτυρόμενοι βρέθηκαν έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφείο που ήταν προγραμματισμένο να “τρέξει” τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ζητώντας να μην εκπλειστηριαστεί το σπίτι όπου μένει ο κ. Ηλίας Βαγδούτης με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου, όλο αυτό ξεκίνησε με ένα στεγαστικό δάνειο που πήρε το 2005 το οποίο αποπλήρωνε μέχρι το 2012. Πριν από ένα μήνα έκανε μια αίτηση στον νόμο Κατσέλη αλλά δεν έγινε δεχτή λόγο εμπορικότητας, ωστόσο ο ίδιος απευθύνθηκε στην τράπεζα για να κάνει διακανονισμό.

Η τράπεζα φάνηκε να είναι συνεργάσιμη και του πρότεινε να καταβάλει το ποσό των 1000 ευρώ σαν προκαταβολή και μετά να υπογράψουν ένα συμβόλαιο των 420 ευρώ μηνιαίος για 34 χρόνια. Παρόλο που ο διακανονισμός ήταν πολύ μεγάλος ήταν έτοιμος να το δεχτεί γιατί είναι η πρώτη κατοικία του. Στην πορεία όμως η τράπεζα άλλαξε στάση και του ζήτησε επιπλέον 4000 ευρώ και μετά από επικοινωνία που είχε ο δικηγόρος του με την τράπεζα ενημερώθηκε πως το ποσό των 420 ευρώ ισχύει μόνο για τα τρία πρώτα χρόνια, στη συνέχεια κάθε τρία χρόνια το ποσό θα αυξάνεται κατά 15%.

Ο ίδιος δηλώνει πως «άμεσα ενδιαφερόμενος αυτή την στιγμή είναι μόνο η τράπεζα».

Αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων έλαβε άδεια και ανέβηκε στο συμβολαιογραφείο, ζητώντας από τη συμβολαιογράφο να έρθει σε επαφή με την τράπεζα, ζητώντας τη ματαίωση του πλειστηριασμού.

Η απάντηση που πήραν ήταν αρνητική καθώς η τράπεζα φάνηκε αποφασισμένη να πάρει το σπίτι και πλεον όλα θα παιχτούν στην έξωση

Για την συγκέντρωση απήθυνε κάλεσμα η  πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών Λάρισας και συμμετείχαν το στέκι αλληλεγγύης Βόλου το  Εργατικό κέντρο Λάρισας, η ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών,  μέλη της ΛΑΕ Λάρισας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Πλεύσης Ελευθερίας Βόλου,  του ΕΠΑΜ και άλλων συλλογικοτήτων.

Πηγή: papaioannou-j.gr

2 Σχόλια

  1. Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας